Monday, December 29, 2008

He! To koukate co?! :)

Ano ano....nezda se vam to. Opet jsem tu. Bylo urcite obdobi ticha a sucha, mozna i temna, ale myslim, ze uz je zase o cem psat tak se o to pokusim ;) Doufam, ze si vsichni uzivate klidne a spokojene Vanoce a vse okolo. Za par dni tu mame novy rok 2009 tak to pekne oslavte, moc se spolecensky neznicte a neznemoznete a tak :) Ja se v nejblizsich chvili pokusim dat dohromady o co jsem tech par zbylych ctenaru co jsem chodi za posledni mesice osidil a na oplatku to snad obohatim spoustou fotek a ulitlych odkazu :) ... see ya soon!

Tuesday, September 9, 2008

Poprad aneb vylet do Tater

V neděli skončilo v Popradu Mistrovství Slovenské republiky v bezmotorové akrobacii - Memoriál Juraja Huliaka. Myslím, že mluvím za všechny když řeknu, že jsme se měli krásně a že jsme si létaní na úpatí vysokých Tater náležitě užili. Mě osobně přineslo "klání" velkou zkušenost a nové dojmy protože jsme létali víceméně všichni v jedné kategorii a sestavy byly o něco těžší než v Toužimi. Odnesl jsem si pár cenných postřehů o závodění, dojmy z nových figur a celkově páté místo. V galerii přikládám pár snímků a i když jsem říkal, že u mne v galerii fotky z Toužimi nebudou - tak jsem to nedodržel a pár jich tam nakonec přeci jen je díky mým rodičům, kteří za mnou na závody na západ čech dorazili s podporou a foťákem :) to je teď pro zatím asi vše...léto se chýlí ke konci, akrobatické tréninky začne čím dál tím více střídat školní příprava ale to neznamená, že nebudu psát, nebojte :)

Monday, September 1, 2008

Long time no post....

Omlouvám se všem, co sem ještě vydrželi čas od času nahlédnout za mou ostudnou neaktivitu v posledních týdnech. Vezměme to tedy pekně popořadě. :) 1) jak jsem v posledním příspěvku psal, že vyrážím do Osla - nekonalo se - vyrazil jsem na ORL, kde jsem se dozveděl, že mam v krku luxusní zánět a dostal jsem na týden antibiotika. Tak rodinka letěla do Norska beze mně a ja se tam ZASE nepodíval :) Od té doby tak nějak sedím doma a přežívám, jezdím na chatu a užívám srpen. 2) Posledně jsem zmínil abstinenční příznaky co se týče létaní. Tak ty jsem si musím říct v posledních pár dnech značně uspokojil. Včera jsem se vrátil z Toužimi, kde proběhlo Mezinárodní mistrovství České Republiky v letecké akrobacii kluzáků. Nevím kudy, ale podařilo se mi obsadit 3. místo v kategorii Sportsman a tak jsem si kromě vzpomínek na 5 skvělých dní odvezl i trofej a krásný pocit z vydařených prvních závodů. Foťák jsem s sebou tentokrát neměl, ale většina ostatních ho měla a tak tentokrát fotky nenajdete u mě v galerii, ale zde v albech Martiny D., které patří dík za to že posbírala fotky od všech a publikovala je na jednom místě hezky pohromadě. Ve čtvrtek odlétám do Popradu na Mistrovství Slovenské Republiky tak doufám, že si tam neudělám ostudu. Držte mi palce. Budu se hlásit. 3) konkurz na pozici pilot ČSA už má své výsledky a ja zaujímám řekl bych spíše zadní pole čekací listiny na zaměstnání u ČSA. Ale na druhou stranu tam jsem a to je pozitivní :) To je teď ode mně asi vše. Budu se hlasit z (nebo po) Popradu :)

Thursday, July 24, 2008

Raindrops keep falling on my head...

la la la.....no ne ale teď vážně ono to není moc zábavné ani do zpěvu. Pár dní hezky vlaho a mokro je OK ale tohle už tam nahoře trošku přeháněj. Za a) je zima a za b) začínám mít abstinenční příznaky. Naštěstí si trošku šlehnu zítra ráno díky letu do Osla :) Vyrážíme s rodinkou na prodloužený víkend ke známým. Všichni se těšíme, až na ten dnešní večer. Doma to vypadá...no...no jako by se někam balilo. Mamča nervózní, venku hnusně....navíc já se necítím ještě úplně stopro fit, takže mě to všechno zmáhá...no co vám budu povídat. Už se těším až budu ráno v klidu sedět v letadle :). ..tak mi držte palec :)

Saturday, July 12, 2008

Tour de chalupa

Užili jsme si s Miskou krásný týden na Trhovkách (tedy u mě na chalupě) a ve Zbyslavci (tedy u Misky na chate). Postestilo se mi dostat se na Trhovkach po delsi dobe na wakeboard a jako pokazde me to opet hrozne chytlo, parkrat jsem se doslova proplachl pri peknych padech ale nic to nemeni na tom, ze jsem se pro to opet nadchl a musim si tuhle zabavu dopravat casteji:) Zatim co Trhovky se nesli v aktivnejsim duchu tezby dreva, vodnich radovanek noci v tee-pee. Zbyslavec prinesl poklidne 3 dny na hrane Zeleznych hor, s prochazkami, poznavanim okoli a relaxem. Bylo tam opravdu krasne! A ze nelzu se muzete podivat v galerii:) Ted sedim doma a cekam az vyrazim za Miskou a pak letat. Mam nejake vozeni s C-182, ale potreboval bych hlavne trenovat akro a na to mi asi do odpoledne nevydrzi pocasi. Tak mi drzte palce aspon pristi tyden to uz vypada lip. Krom toho ze v utery musim do skoly na zapis do druhaku a do mesta zaridit si pojisteni na vylet do Norska (o tom priste - slibuju :)) tak mam cely tyden volno a snad se s akrobackou pohnu z mista:)....

Wednesday, July 2, 2008

Nelekejte se - stále žiju :)

Ne že bych nežil, nebo že bych snad na svůj blog kašlal. To rozhodně ne! Jen se toho v poslední době seběhlo nějak víc a nebylo moc času. Ale teď kus času je a tak to hodlám napravit a uplynulých pár dní vám (barvitě jako vždy) vylíčit. Od mé poslední slavné chlouby, že létam Z-226 se věci poněkud pohnuly a na tomto krásném letadle už nejaký ten den v Benešově vlekám kluzáky. Nevěřil bych jak mě to bude bavit :). Jak u toho vypadám a jak se ksychtím - viz nové album v galerii. Co se týče mé slavné akrobacie tak si pořád říkám jak začnu ostře trénovat a ono pořád nějak nic...ale aspoň trošku to plním a tak můžete v galerii vidět také pár fotek právě z akrobatění na ASK21. Jinak člověk z toho má akorat depku když se pak podívá v Mladé Boleslavi na leteckém dnu na Flying Bulls a zjistí, že to vlastně nemá cenu se se svým plácaním vzduchem o něco snažit nebo pokoušet! :D Co se týče velkého létaní tak tam mi držte palce. Vypadá to, že přes léto mě čekají dva konkurzy. Jednak pokračování výběrového řízení k ČSA a jednak výběrové řízení ke společnosti Delta System-Air v Hradci Králové. Nejen v létaní se však udály věci. Mám úspěšně složené všechny zkoušky pro letní semestr, což by v podstatě mohlo znamenat, že mám prvák VŠ za sebou, což se mi ještě nikdy nepovedlo. Navíc jen s jednou dvojkou, což se mi nepovedlo tak od druhého pololetí první třídy ZŠ :D. V současné době si tedy užívámam volna a věnuji se svým nejbližším a jsem střídavě v Praze (kde přístup na internet mám), střídavě v Benešove nebo někde jinde po letištích (kde ten přístup nemám) a nebo na chalupě (kde ho vlastně taky nemám). Takže kdyby se se vám zdálo, že blog zaostává, tak mějte trpělivost a až budu mít chvíli někde on-line tak budu určitě aktualizovat. Popř. čas od čas pošlu nějakou zajímavost mobilem, když usoudím, že je to něco o co stojí za to se s vámi podělit:) Toť prozatím asi vše tak si užívejte léta a hodně pijte ať vás nebolí hlava....taky se mažte ať se nespálíte (a večer vás nesežerou komáři)...a když je jasno, tak se večer oblíkněte ať nenastydnete...a když máte otevřené okno tak zhasněte ať vás taky nesežerou komáŕi....aa ..a. ...a radši nic ... ahoj :)

Tuesday, June 17, 2008

Zlin Z-226MS

Tak od dnešního dne už neplatí, že nelétám žádný stroj domácí výroby. Dneškem mam oficialně zapsaný typ Zlin Z-226MS (konkrétně pak OK-KNX v Benešově, viz fotka v posledním příspěvku). Pozítří mě na tom čeká první vlekání a pak-li že se nepřizabiju (ani nikoho jiného :)) tak v neděli další den vlekání. Jinak kdo se chystá v sobotu na letecký den do Mladé Boleslavi s největší pravděpodobností mě tam někde potká:).....

Sunday, June 15, 2008

Unavený nedělní večer...

Tak se opět hlásím. Pevně doufám, že po tomto víkendu už budu i pro některé "tradičnější" české letce taky trochu pilotem a ne jen "řidičem od letadel" protože v sobotu se stala dlouho plánovaná udáost a začal jsem na sobě pracovat a létat s krásným strojem viz foto níže. Dále, jak jste si už určitě všimli, přikládám úžasný sestřih toho nejlepšího z filmu Les Chevaliers Du Ciel na hudbu taktéž použitou v tom filmu. Je to krásné a když už si takhle nepolétáme, pojďme nad tím aspoň slintat;)

Thursday, June 12, 2008

Poprvé z mobilu


Tak na tenhle stroj Maule jsem se před chvíli přeskolil tady v benešově. Ať žije mobilní blogging!

Tuesday, June 10, 2008

Three down, one to go...

Asi tak pred hodinkou a něco se mi podařilo udělat zkoušku ze statistiky za výborně. Bylo to dost se štěstím a rád bych touto cestou poděkoval Georgeemu a Lene (oni uz budou vedet:)). Takze uz jen dopsat franinu a obstat u ekonomie 24.6. ... tak snad

Monday, June 9, 2008

Roudnice den poté....

Tak nakonec jsem se do Roudnice podíval den po WAC a ještě jsem nějakou ze stop po nedělní souteži zachytil. Důsledkem toho je v galerii pár obrázků a jedno krátke video poslední 3 účastníků ktěří zůstali a sice dvou strojů Extra a jejich staršího kolegy CAP 232. Extry nám na nesmělé požádání předvedli krásný odlet ve formaci s decentním ale líbivým průletem (viz zmiňované video v galerii). Po cestě domů jsem v zacpané Praze zaslechl jako by mi nad hlavou proletěla tramvaj - a skutečně byl tam! :) Ne často se vám poštěstí vidět tuto obludu z prodkuce nějakého pana Mila takhle nad městem jak tam něco nakládá na závěs. Mě se to poštěstilo a dokonce jsem s sebou měl i foťák...tak dávam k nahlédnutí. Zítra zkouška ze statistiky - tak mi držte palec...brou

Sunday, June 8, 2008

Relax cottage weekend...

Tak jsem po víkendu zase zpět někde kde je připojení a jsem tak hodný, že vám o tom všem podám i zprávu :) Slibovaná akce World Aerobatics Cup v Roudnici se nakonec nekonala. Nebo teda - ona se konala...ale naše původně zamýšlená účast se nekonala:D Zkrátka pobyt s beruškou a rodinkou na chatě byl natolik super - že jsme tam zůstali aź do pozdního nedělního odpoledne a náležitě jsme si to užili. Což dokláda i TOTO ALBUM v galerii, které jsem tam právě šoupl:) Teď už je docela pozdě takže mizím spát abych mohl zítra pilně studovat na zkoušku ze statistiky.
P.S. Nové funkce "latest pictures" vpravo jste si hádam už všimli :) Brou noc!

Friday, June 6, 2008

"Jste se zbláznil pane?!"...

Tak takhle nějak mi přišlo, že se tváří pán z nejmenované firmy, která pro ČSA zpracovává první kolo výběrového řízení tj. psychodiasgnostiku. Posouzení osobnostního profilu. Při závěrečném pohovoru jsem měl chvíli skutěčně pocit, že se až snaží tvářit chápavě jen aby mi nemusel říct: "Vy chcete létat Boeingem - tady máte modýlek a nashle!:D" Nic méně uvidíme...neházim ČSA do žita ještě není konec :) .... snad se mi s nějakou ozvou:)....

Tuesday, June 3, 2008

GALERIE funguje...

A najdete jí TADY. Popř. se na ní dostanete pomocí odkazu vpravo v casti "Find your way around". Sice v ní zatím zas až tolik není, ale to se bude jen lepšit. Abyste neřekli, že je tam opravdu prázdno tak jsem tam zatím umístil malý výběr snímků z mé dosavadní krátké vzdušné kariéry (album "Aviation digest"). Do budoucna se pokusím tuto galerii co nejvice svázat s tímto blogem tak abyste k mému plácaní nesmyslů měli také nejaký záživnější (obrazový) pohled na události, o kterých ty píši.

Už jen dvě a je pokoj...

Tak abyste věděli - tak včerejší zkouška z účta dopadla "velmi dobře" a dnešní z informatiky "Výborně". Zase o kousek blíže ke zdárnému ukončení prváku. A jak jde škola pomalu na léto stranou, na scénu postupně (díky bohu) nastupuje zase trocha létaní. Pozítří mi držte palce, jako již tradičně je nedílnou součástí výběrového řízení k letecké společnosti osobnostní testík. Ale tentokrát snad i s pohovorem....držte palec! Do toho mi dnes psal můj pan trenér, že od čtvrtka do neděle ma být v Benešově intenzivní tréninkové polétaní s akrobatickým větroněm fox! Takže se začíná něco díti zase:)....teď vyrážím užít si trochu sportu a pak být hodný vnuk a odvézt mého prarodiče na nádraží ale pak se budou dít věci - večer se pokusím rozchodit jakousi gallerii a postupně jí začít propojovat s tímto blogem jinak mě kdosi asi ukamenuje brzy :D

Monday, June 2, 2008

Opět ve školní knihovně :)

A už jsem tu zas :) ... za hodinku a půl se mám dostavit tady vedle na ústní část zkoušky tak tu sedím a snažím se ještě něco nacpat do hlavy. Ale jinak když pominu zítřejší zkoušku z informatiky tak tenhle týden už učení maličko ubývá. A začnou se dít konečně věci, kterým je tento blog primárně určen. Ve čtvrtek mě čeká první část výběrového řízení k ČSA, tak mi držte palce :) ... no a v neděli už AEROBATICS CUP v Roudnici nad Labem, kde organizátoři slibují silnou účast zástupců letecké akrobatické špičky celého světa. Svou účast (co by divák :) ) plánuji a samozřejmě vám potom podám naležitý report;)....a teď už se jdu ale fakt učit :)

Sunday, June 1, 2008

Prolétaný víkend

Věřte tomu nebo ne, ale tu písemku ve středu jsem nějakým zázrakem napsal asi dostatečně dobře k tomu aby mě pustili na ústní. Tzn.: mohl jsem prolétat celý víkend aniž bych měl černé svědomí, že se zrovna moc neučím :D .... Po dvou dnech vyhlídkových letů z Hosína u Budějovic mam pocit, že Budějovicko, Krumlovsko a Třeboňsko začínám znát nazpaměť. Víkend jsme zakončili krásným výletem Roudnice - Příbram - Pardubice - kde jsme navštívili Aviatickou Pouť a vyrazili po stejné trati zpět. I když úplně stejná trať to zase nebyla protože jsme v pozdním dusném odpoledni vydatně kličkovali mezi přeháňkami a bouřkami. Nakonec jsme ale OK dorazili a naší celodenní pohodu dokládam jednou fotkou viz. níže...nakonec snad ještě jeden krátký vzkaz pro Kepeye - vydrž...fotky budou...musím ještě souběžně s tímhle rozjet nějakou gallerku a zařadit konečně foťák do stále výbavy svého pilotního kufru :)

Thursday, May 29, 2008

Čekání a další studia....

No...zkouškovou písemku z účetictví mam za sebou. Ale nevím jestli úspěšně nebo nikoliv. To bych se měl dozvědět zítra....aby mi čekání lépe utíkalo, šrotím se právě ve školní knihovně na večerní zápočtový test z podnikové ekonomiky .... sám nevím jak se výsledek zítra dozvím, jelikož jsem od rána na letišti v Hosíně a užívám si svou slavnou v pořadí již druhou zkušenost s vyhlídkovými lety. A v nedeli letime s brouckem do Pardubic...O čemž vás zde budu samo sebou informovat, když to vše dobře dopadne (proč by taky nemělo že? :) ) Tak mi držte palce a nashle v dalším příspěvku, buď live z Hosína a nebo po návratu z víkendu...

Obr1.: To jen jako názorná ukázka co mi pravě ted dělá škola s hlavou ;)

Tuesday, May 27, 2008

Poprvé...

První příspěvek do mého nového blogu je tu! I když mnoho vám toho asi nepovím. Zítra mi už oficialně a na ostro startuje zkouškové období a sice předtermínem z účetnictví. Mám pocit, že jsem se musel zbláznit. Ten předmět jsem v životě neviděl, netuším o čem je...a ženu se na předtermín. Ale když to projde tak pak už jen 3 zkoušky, teplo, sluníčko, pohoda a tréninky na závody. Ale o tom až v dalším příspěvku...jdu se hroutit na účetnictví!